Trailrun week Hautes Alpes

Terug naar reizen

Ben jij een hardloper en wil je kennismaken met trailrunning in de bergen?
Van 7 en 12 augustus organiseert Hommes Outdoor een trailrun week in de Hautes Alpes. De trailruns zijn volledig begeleid waardoor jij alleen nog maar je schoenen hoeft aan te doen en te genieten. We lopen samen als groep maar er is voldoende aandacht tijdens de runs voor degene die meer uitdaging zoeken. Met een ontspannen tempo gaan we samen jouw kennis en techniek vergroten met als doel om een prachtige ervaring te hebben met trailrunning in de bergen. 

 

Voor wie is deze week geschikt?
Voor iedereen die op moment van vertrek 15 kilometer binnen 2 uur kan hardlopen. De trailruns lopen wij op een ontspannen maar sportief tempo. Dit betekent dat de klimmen meestal op een stevig tempo gewandeld worden. De rechte stukken en de afdalingen worden in een ontspannen tempo hardgelopen. Het is geen trainingsweek maar een week waarin ervaring opdoen met trailrunning voorop staat.

 

Kennismaking en voorbereiden in Nederland

In de maand juli zullen we een kennismakingsmoment plannen met alle deelnemers. Dat is voorlopig gepland op 16 juli om 10.00 op de survivalbaan Zernike. Wil je tips over de voorbereiding in Nederland? Neem contact op met Evelyn.

 

Planning
Dag  Trailrun  Extra 
Zondag  Aankomstdag en kennismakingsrondje  Uitleg veiligheid in de bergen en techniek bij trailrun 

Briefing deze week 

Maandag  8:30: Route ‘Op het randje van de kam’ van 14 km & 1.000 positieve hoogtemeters 

Start en finish Petit Pallon 

Core training 
Dinsdag  8:30: Route ‘de drie Meertjes’ van 17 km & 1.100 positieve hoogtemeters 

Start en finish parkeerplaats Dormillouse

Bezoek Dormillouse
Woensdag  5:00: Route ‘Naar de zonsopkomst’ van 7 km & 500 positive hoogtemeters 

Start en finish de camping 

12:00: Optioneel in de middag een techniektrail 

Eventueel mogelijk om voor meerprijs aan te sluiten bij de activiteit van Hommes Outdoor (kajakken) 
Donderdag  7:30: Route ‘het Hoge Meer’ van 20 km & 1.500 positieve hoogtemeters 

Start en finish de camping 

Samen eten ter afsluiting van de week 
Vrijdag  Optioneel samen een hike

 

Locatie en overnachting 

Het is mogelijk om aan te sluiten bij het kamp van Hommes Outdoor. Het kamp wordt opgebouwd op camping Le Verger in La Roche de Rame. Wij nemen een groepstent, tafels en banken, gasbranders en gasflessen, kook- en eetgerei mee voor iedereen. Zelf moet je denken om een tent, matje en slaapzak. Neem contact op voor informatie over de kosten.

 

Materiaal

Wij zorgen voor een noodfluitje en een hoofdlampje voor elke deelnemer, en de basis EHBO materialen. Deelnemers zijn verplicht om zelf een warmtedeken en een opgeladen telefoon mee te nemen tijdens de trailruns. Het is daarnaast aan te raden om een paar blarenpleisters, vaseline en sporttape mee te nemen. Deelnemers zijn ook verplicht om zelf minimaal 1,5 liter water en voeding voor onderweg mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld meegenomen worden in een runningbelt of runningvest. Onderweg komen we weinig vers waterpunten of winkels tegen. Als je nog op zoek bent naar geschikte schoenen, kleding of een runningbelt of vest, dan raden wij aan deze aan te schaffen bij de trailrun winkel van het noorden; Steenboksport .

 

Kosten

Het is de eerste keer dat wij deze week organiseren en daarom bieden wij deze week aan voor een gereduceerd tarief. Het is mogelijk om een één of meerdere losse dagprogramma’s af te nemen of het totaalprogramma.

€35,00 per dagprogramma (excl. voeding, materiaal, reiskosten en verblijf) 

€175,00 totaalprogramma (excl. voeding, materiaal, reiskosten en verblijf) 

Belangrijk: De week gaat door bij minimaal 2 deelnemers en maximaal 8 deelnemers 

Verzekering
Voor deelname aan deze week is het verplicht om een reisverzekering af te sluiten met een clausule risicovolle sporten. Dit kan bijvoorbeeld via de NKBV.

Sfeer impressie

 

menu